KUUMAKIVIHIERONTA

Kiviterapiahoidot ovat olleet osana itämaista lääketiedettä n. 5000 vuotta. Lähivuosina kiviterapia on saavuttanut suuren suosion ympäri maailman. Muinaiset hoitajat näkivät kivet työkaluina lisäämään tasapainoa, ravitsemaan, lisäämään energiaa ja mahdollisuuden antaa asiakkaalle rentoutuneen kokonaisolotilan. Alkuasukkaat käyttivät kuumia kiviä puhdistusrituaaleihin ja intiaanit kuukautiskipujen hoitoon.           

Suomeen kiviterapia on tullut Yhdysvalloista. Siellä mm. hierojat yhdistävät kuumat kivet hoitoihinsa.      

Kivihieronnassa käytettävät kivet ovat luonnon hiomia, tulivuoriperäisiä basalttikiviä jotka tuntuvat iholla samettisen pehmeiltä.  Basalttikivet on kerätty Perusta, Indonesiasta ja Argentiinasta.       

Tulivuoriperäisyyden ansiosta kivissä on runsas mineraalipitoisuus ja siten ne pystyvät sitomaan itseensä lämpöä pitkäksi aikaa. Runsaan mineraalipitoisuutensa ansiosta kivet hoitavat ja ravitsevat ihoa.          

Suuren eron muihin hoitomuotoihin tekee myös kivien elektromagneettisuus. Kivillä siirretään tasapainottavaa energiaa alueille joilla on energiavajausta. Kun tämä terapia yhdistetään hierontaan saavutetaan harmonia, palautuminen ja kehon latautuminen.         

Kivillä hierottaessa lämpövaikutus ulottuu syvälle kudokseen (3cm) rentouttaen tehokkaasti ja lisäten samalla kudoksen elastisuutta. Lämmön vaikutuksesta aineenvaihdunta vilkastuu. Lämpö voi säilyä kehossa useita päiviä.

Kivihieronnalla on samoja vaikutuksia kuin perinteisellä klassisella hieronnalla.

Kivihieronta on miellyttävän tuntuista, kivutonta, koko kehoa syvärentouttavaa ja mieltä tasapainottavaa hoitoa, mutta hieronnan vaikutus on silti hyvin tehokas lämpövaikutuksen takia. N. 55 asteisilla kivillä hierottaessa annetaan keholle mahdollisuus vapautua jännityksistä ja mielen huolista.    

Yksikin hoitokerta on jo kokemisen arvoinen syvän rentoutumisen ja tehokkuuden yhdistymisessä. Hierontaa suositellaan  pahempiin lihaskireyksiin  aina kolmesta kerrasta ylöspäin. Hoitotiheys 1x/vko.